Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kerstconcert door Cantiamo en Martini Ensemble

 

Kerstconcert Cantiamo en Martini Ensemble op vrijdag 13 december

Het Leidschendams a-capellakoor Cantiamo geeft op vrijdagavond 13 december samen met het Voorburgse Martini Ensemble een kerstconcert in de Dorpskerk - de Peperbus - bij de Sluis in Leidschendam. Op het programma staan onder meer Engelse carols, Nederlandstalige en Slavische kerstliederen. Dit alles onder leiding van dirigent Jeroen Bosman. Het publiek krijgt enkele malen de gelegenheid mee te zingen met bekende kerstnummers.

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Tijdens het concert is er een pauze.

De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Kerst in Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck

Voorburg, 2 december 2019

Kerst in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck

Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling. Vanaf 7 december 2019 t/m 12 januari 2020 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de presentatie in de musea in het Huygenskwartier Voorburg.

In Museum Swaensteyn staan we stil bij de traditie van Advent en de adventskalender. Waar komt die traditie vandaan? Waar staat de Adventsperiode voor? In de tentoonstelling Advent: Aftellen naar Kerst geven we antwoord op deze vragen en tonen we antieke en moderne adventskalenders met verschillende onderwerpen. Van religieuze uitbeeldingen tot sprookjes en adventskalenders gevuld met chocolaatjes en cadeautjes. De Adventskalenders, kerststallen en andere objecten komen grotendeels uit privécollecties én het Stadsklooster in Den Haag. Daarnaast zal het gehele museum in kerstsfeer zijn en kunt u in de verschillende zalen genieten van de Kersttijd, de periode na Advent.

In Huygens’ Hofwijck tonen we dit jaar kleine kerststallen van over de gehele wereld in de tentoonstelling Kerst in het klein. We tonen honderden kerststallen van verschillende materialen, de één nog kleiner dan de ander, maar toch vol details. Hofwijck is daarnaast geheel in kerstsfeer, de tuin is feestelijk aangelicht en de kerstboom straalt in de Pronkzaal.

Randprogrammering
Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instaprondleidingen en workshops georganiseerd. Er is een randprogrammering voor jong en oud. Maak daarnaast tussen 13 en 29 december een wandeling door het Huygenskwartier, want de etalages zijn weer prachtig aangekleed en sluiten aan op het thema Advent: Aftellen naar Kerst.
Op 24 december vieren we Lichtjesavond in het Huygenskwartier. Op deze bijzondere avond is Hofwijck te bezoeken tussen 17.00-21.00 uur, de tuin is dan sprookjesachtig verlicht, er worden Christmas Carols gezongen én je kunt de tentoonstelling bezoeken. Tweede Kerstdag zijn beide musea geopend van 12.00-16.00 uur en wordt er op Hofwijck een heerlijk glaasje Glühwein geschonken en is er in Museum Swaensteyn een speciaal kerstprogramma voor het hele gezin. Meer informatie over de programmering is te vinden op de websites van de musea.

Huygens- Kerstvaart
Als appetizer voor de Kerst organiseren De Vlietvaart, Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn, de “Huygens-Kerstvaart”. Dit unieke arrangement vindt plaats op donderdag 19 december 2019. Tijdens het arrangement worden Kerst, cultuur en culinair genot omlijst met een sfeervolle vaartocht over de Vliet. Op de overdekte en verwarmde trekschuit wordt u verwelkomd met een glas dampende glühwein. Vervolgens kunt u genieten van een sfeervolle boottocht naar Huygens’ Hofwijck. Op Hofwijck brengt u een bezoek aan de tentoonstelling Kerst in het klein en loopt u daarna door naar Museum Swaensteyn voor de tentoonstelling Advent: Aftellen naar Kerst. Na afloop wordt er tijdens de terugvaart een kop erwtensoep en roggebrood met spek geserveerd. Het arrangement kost €27,50 per persoon en u kunt uw plaats reserveren via de website www.vlietvaart.nl 

Over Museum Swaensteyn
Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor  het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen. Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

Over Huygens’ Hofwijck
Constantijn Huygens sticht zijn beroemde buitenplaats in 1641. Hij is zelf verantwoordelijk voor het unieke ontwerp van de buitenplaats in de vorm van een menselijk lichaam. Constantijn laat zich hierbij inspireren door Vitruvius, de Romeinse architect uit de Oudheid. Zijn zoon Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woont en werkt de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nlOudejaar Boomplantdag met oliebollen

Maandag 30 december wordt het #ivn Tiny Forest voedselbos voor vogels aangeplant bij Buitenplaats Molenwei. Samen met Vlietkinderen de Kajuit gaan we 600 bomen planten. Wil jij meehelpen of oliebollen komen bakken, laat van je horen!

 

Kerst-expositie in de Koningkerk

Dit jaar willen we graag – vanaf 15 tot begin 2020– een expositie houden met als thema “Kleurrijke Schepping’.

Fijn als zoveel mogelijk kunstenaars (en amateurs) binnen onze kerkgemeenschap meedoen aan de expositie met werk rond dit thema.

Wie kunstwerken van zichzelf – of van familieleden – wil exposeren: laat het even weten aan Jan Hendriks (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; 06-389.26.344.).

Dichter op Hofwijck 2020 van start

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de achtste keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal ‘De toekomst is nu’.

Thema: ‘De toekomst is nu’

Lees meer...

Tiny Forest Voorburg krijgt vorm

Op 12 december zullen schoolkinderen starten met de aanplant voor een zogenoemd Tiny Forest aan de Hendrik van Boeijenlaan in Voorburg. Om 11.00 uur zal wethouder Nadine Stemerdink door de onthulling van een bord het project formeel starten.

Lees meer...