Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Nieuwe ballotageronde bij ArtiBrak

Dit voorjaar zal er weer een ballotage gehouden worden in de galerie. De vermoedelijke datum is maandag, 25 maart.

Lees meer...

Zondagochtend: College op Hofwijck

Hofwijck is een kleine buitenplaats met een groot verhaal.

Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Vanaf zondag 3 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, u tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Lees meer...

Robyn Keijzer wint voorleeswedstrijd in Theater Ludens!

Robyn Keijzer van de St. Maartensschool uit Voorburg won woensdagmiddag 13 februari de voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

De voorleeswedstrijd werd gehouden in Theater Ludens in Voorburg. Het betrof hier een lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Robyn gaat nu door naar de regionale kwartfinale op 13 maart, ook in Theater Ludens. En misschien wordt zij uiteindelijk wel De Nationale Voorleeskampioen 2019! 

Lees meer...

Popkoor Rebound

Popkoor Rebound is op zoek naar nieuwe leden. Daarom wordt er donderdag 28 februari een open avond gehouden.

Dat gebeurt in wijkgebouw Ons Tolhuis, de Horre 1 in Leidschendam.

Lees meer...

Kunstuitleen op zoek naar nieuw werk om uit te lenen

Kunstuitleen Voorburg, gevestigd aan de Herenstraat 92 te Voorburg is op zoek naar nieuw werk om toe te voegen aan haar vernieuwde huurcollectie.

Er wordt werk gezocht dat bij voorkeur niet ouder is dan een jaar en dat puur, sprankelend, rustig, vrolijk, lief, poëtisch is of anderszins passend in onze collectie. Een kunstwerk dat past in een hedendaags interieur, dat je elke dag verwondert en waar je blij van wordt.

Lees meer...

Museummolen De Vlieger gaat al half maart open

Het seizoen van de Voorburgse museummolen de Vlieger begint dit jaar twee weken eerder dan gebruikelijk.

Zaterdagmiddag 16 maart zat wethouder Astrid van Eekelen de vang lichten. Daarmee is de weg vrij voor een nieuwe reeks activiteiten. Die beginnen dezelfde dag, wanneer de molen onderdeel uitmaakt van de actie NLDoet voor de aanleg van een moestuin. Een eerste aanzet is daar al voor gebeurd.

Lees meer...