Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Romeinenweek 2019

4 Mei 2019 - 12 Mei 2019

In 1828 vond professor C.J.C. Reuvens tijdens de opgravingen van Forum Hadriani (Voorburg) iets heel unieks. Een skelet binnen de stadmuren van de nederzetting.

Een unieke vondst, waarvan het gipsen afgietsel én de reconstructie te zien zijn in de Romeinenzaal van Museum Swaensteyn. Het bleek een prachtige jonge vrouw te zijn, genaamd Gera en zij is nu het middelpunt van de presentatie. Tijdens de Romeinenweek is ze te bewonderen en kom je tijdens de kinderworkshop alles te weten over het leven van een vrouw in een Romeinse stad. Tijdens de kinderspeurtocht ga je zelf op pad en als je alle vragen hebt beantwoord ben je een echte Romeinenkenner! Meer informatie is te vinden op www.swaensteyn.nl

Speurtocht – gehele Romeinenweek onder openingstijden museum 
Breng een bezoek aan Museum Swaensteyn en ontvang de gratis speurtocht ‘Terug naar de Romeinen’ aan de kassa. Benedictus en Alma nemen je zo’n 2000 jaar terug naar de tijd van de Romeinen. In Voorburg lag de stad Forum Hadriani en tijdens het maken van de verschillende opdrachten kom je hier alles over te weten. Na afloop ben je een heuse Romeinenkenner!

Kinderworkshop – zaterdag 11 mei 14.00-15.30 uur
We gaan terug in de tijd en nemen je mee naar Forum Hadriani, de plek waar Gera leefde tussen de Romeinen. Een jonge vrouw die waarschijnlijk een Cananefaat was, maar graag een Romeinse vrouw wilde zijn! Tijdens de leerzame, speelse en actieve Romeinenworkshop in Museum Swaensteyn leer je alles over  het leven in de Romeinse stad, gelegen in het huidige Voorburg. Maak de verschillende opdrachten, speel Romeinse spelletjes en bewonder enkele opgegraven objecten in de Romeinenzaal.

Kosten gratis i.c.m. een geldig toegangsticket tot het museum
Aanmelden via: secretariaat@swaensteyn.nl o.v.v. Romeinenworkshop 11 mei

Adres: Herenstraat 101
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 386 1673
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.