Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museum Swaensteyn

Het museum is ontstaan uit de fusie tussen Stichting Museum Swaensteyn en de Stichting Hicovest (Historische Collectie Veur-Stompwijk). Het museum is vooralsnog gevestigd op de vertrouwde locatie Herenstraat 101, maar heeft binnen een complete gedaantewisseling ondergaan.

Naast de reeds bestaande presentatie over de Romeinen besteedt het museum voor het eerst sinds lange tijd  aan de hand van de eigen collectie permanent aandacht aan de beeldende kunst en de geschiedenis van Voorburg én Leidschendam. Aan de hand van schilderijen en prenten maakt u een wandeling door de historie van de gemeente: boerderijen van Veur, de buitenplaatsen aan de Vliet, het sluisgebied van Leidschendam.

De beeldhouwkunst is zowel binnen als buiten te zien: in de tuin ziet u de ontwikkeling van de beeldhouwkunst vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw: Albert Termote, Theo van der Nahmer, Rudi Rooijackers, Frans Kokshoorn, om een paar namen te noemen.

Openingstijden   
woensdag t/m zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Donateur worden?
Prijs € 20,-- per jaar. Als donateur bezoekt u met introducé gratis het museum, ontvangt uitnodigingen voor openingen en speciaal georganiseerde evenementen. Minimaal twee maal per jaar wordt u door middel van het nieuwsbulletin op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Nieuwe donateurs (2008 – 2009) ontvangen het boek ‘Parels van baksteen’, monumenten van de gemeente Leidschendam-Voorburg (ter waarde van € 24,95).

Aanmelden bij mevr. Tanja Pulles.

Contact
Telefoon: 070 - 386 16 73
Fax: 070 - 387 41 85
E-mailadres: info@stadsmuseum-lv.nl


Locatie: Museum Swaensteyn
Contactpersoon:
Telefoon:
Email: info@swaensteyn.nl
Website: http://www.swaensteyn.nl/
Adres: Herenstraat 101
Postcode: 2271 CC
Plaats: Voorburg
Provincie: Zuid-Holland
Land: Nederland