Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Museumnacht Kids 2019 op Hofwijck (4-12 jr)

16 maart 2019
17:00 - 22:00

Museumnacht Kids: ‘s Avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse en Voorburgse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Zo ook de deuren van Huygens' Hofwijck.

Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Maak je eigen kunstwerk, ga speurend op onderzoek uit, en waag een dansje tussen de schilderijen. Gebruik je fantasie en ontdek tijdens Museumnacht Kids!

Tickets zijn vanaf maandag 7 januari 2019 te koop!

Normale tickets €7,50 te koop via de website én aan de kassa van Museum Swaensteyn  (op = op)

Museumnacht Kids op Hofwijck

Met een beetje fantasie gaan we terug in de tijd, naar de zeventiende eeuw, waar vader Constantijn Huygens en zoon Christiaan Huygens nog leefden op Hofwijck!

Constantijn schreef de mooiste gedichten en muziekstukken op zijn zelf ontworpen buitenplaats. Maak kennis met Constantijn en ga helemaal in stijl op de foto.  

Hofwijck liet de fantasie van genie wetenschapper Christiaan Huygens prikkelen en dat is te ontdekken tijden de Museumnacht Kids. Teken met een spirograaf de mooiste vormen of ontwerp je eigen toverlantaarnplaatje in de Oudhollandse Keuken.
Doe de speurtocht op de museale verdieping en op zolder kun je de verschillende uitvindingen van Christiaan ontdekken. Doe proefjes met een slinger, een bal en een microscoop. Misschien komt Christiaan Huygens wel langs om jou te helpen!

Breng ook een bezoek aan de prachtig verlichte tuin en ontdek de sterren en sterrenbeelden!

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.