Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zondagochtendconcert: Marion Moonen en Kathryn Cok

9 december 2018
11:30 - 12:30

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert van november 2018  t/m februari 2019 elke tweede zondagochtend van de maand concerten in de Pronkzaal van het huis. Het belooft een bijzondere concertreeks te worden. U bent van harte welkom!

Zondag 9 december 2018
Marion Moonen, traverso en Kathryn Cok, klavecimbel
Programma: werken van o.a. J.S. Bach

Marion Moonen studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Paul Verheij en Frans Vester en traverso bij Wilbert Hazelzet.Zij is lid van verschillende vooraanstaande ensembles en orkesten zoals het Amsterdam Baroque Orchestra, het ‘kleine Konzert‘ van de Rheinische Kantorei o.l.v. Hermann Max, The Bach Players (Londen), en Concerto d’Amsterdam, waarmee zij regelmatig optreedt en radio- en cd-opnames maakt. CD-opnames: sinds de oprichting van het ensemble Musica ad Rhenum heeft zij met de fluitist Jed Wentz veel repertoire voor twee traversi uitgevoerd en opgenomen, zowel kamermuziek als concerten. Met hem nam ze ook bij Musica Antiqua Köln een concert op voor 2 fluiten van J.J.Quantz.
Met Wilbert Hazelzet nam ze sonates op van W.F.Bach voor twee traversi, en klassieke trio’s en kwartetten van o.a. J.Haydn en J.C.Bach. In 2007 verscheen de CD “Madame d’Amours” van het Attaignant Consort waar Marion renaissancefluit speelde. Met fortepianist Bart van Oort en de Van Swieten Society nam zij de pianotrio’s van J.Haydn op als ook het pianotrio van C.M. von Weber en het gitaarkwartet van Schubert.Een aantal jaren geleden zijn cd-opnames met The Bach Players uitgekomen met o.a. de 2e Suite van J.S.Bach en met het Musikalisches Opfer.

Kathryn Cok is geboren in New York, maar woont sinds 1996 in Nederland alwaar ze klavecimbel en fortepiano studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Kathryn is een veelgevraagd klavecinist, fortepianist en researcher aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Zij verwierf haar doctorstitel aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp ‘Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790’.
Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk. Ze werkt als solist en als continuo-speler met The Amsterdam Baroque Orchestra en andere gerenommeerde barokensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, het Tulipa Consort, Musica Temprana, en Harmonie Universelle. Daarnaast werkt zij met vooraanstaande symfonieorkesten zoals het Concertgebouw Orkest, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en de Berliner Philharmoniker. Kathryn treedt regelmatig op als solist in de meest vooraanstaande oude-muziek festivals en concertseries zoals Festival Oude Muziek Utrecht, Brunnenthaler Konzert Sommer, Amherst Early Music Festival en het Bodensee Festival.
Kathryn is medeoprichter van het Caecilia-Concert, een dynamische, internationale groep instrumentalisten gespecialiseerd in de uitvoering van zeventiende-eeuwse muziek, en van Concerto Delaborde, een ensemble dat zich toelegt op achttiende-eeuwse muziek voor blazers en strijkers. Naast optredens met Marion Moonen vormt ze een duo met haar echtgenoot, de fagottist Wouter Verschuren. Zij voeren samen bekend en onbekend werk uit voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano.
Kathryn doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en bekleedt aan dit instituut tevens de functie van Head of Master Research. Bezig op het gebied van artistic research geeft zij regelmatig lezingen over haar onderzoek en draagt ze bij aan muziekgerelateerde tijdschriften zoals Harpsichord and Fortepiano magazine, Tijdschrift Oude Muziek en Early Music America.

Programma: werken van Johann Sebastiaan Bach 

Sonate A-groot BWV 1032
Vivace
Largo e dolce
Allegro

Sonate e-klein BWV 1034
Adagio ma non tanto
Allegro
Andante
Allegro 

Sonate b-klein BWV 1030
Andante
Largo e dolce
Presto

Verdere informatie

  • De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur,
    inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur.
  • Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
    U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen.
  • Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen € 19,50 per concert.
  • Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl
Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.