Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Instaprondleiding Kerst: Oude en Antieke Kerstversiering

12 december 2018
13:00 - 13:45

Op 12 en 19 december en 9 januari geeft verzamelaar Susan Witte een instaprondleiding langs de tentoonstelling "Oude en Antieke Kerstversiering".

De rondleiding start om 13.00 uur bij de kassa van het museum en is rond 13.45 uur afgelopen.
Aanmelding is niet verplicht, maar wel mogelijk via secretariaat@hofwijck.nlo.v.v. instaprondleiding Kerst en datum.
Maximaal 20 deelnemers per instaprondleiding, bij een grote aanloop zal er om 14.00 uur nog een rondleiding van start gaan.

Over de tentoonstelling
Traditiegetrouw sluiten Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck het jaar af met een kersttentoonstelling.

Vanaf 8 december 2018 t/m 13 januari 2019 kunt u in de donkere dagen rondom kerst genieten van de presentatie in de musea in het Huygenskwartier Voorburg. 

In Museum Swaensteyn tonen we het geliefde verhaal over de Drie Koningen. Daarbij keren enkele kerststallen van vorig jaar weer terug, maar worden er ook veel nieuwe stallen getoond. De kerststallen zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag én uit privécollecties. Naast de kerststallen zijn ook andere objecten te zien, zoals Getijdenboeken, Iconen en voorleesboeken. In de presentatie staan we stil bij het verhaal, de iconografie, de verbeelding, en bij het feest dat op 6 januari wordt gevierd.

Hofwijck zal geheel in kerstsfeer de presentatie Oude en Antieke Kerstversiering tonen uit de privécollectie van verzamelaars Berry Goldenbeld en Susan Witte. Hier worden enkele unieke, nog niet eerder getoonde kerstversieringen op zaal gepresenteerd, zoals reflectorballen, geborduurde ansichtkaarten, kerstboomkettingen en meer.

 Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instaprondleidingen en workshops georganiseerd. Er is een gevulde randprogrammering voor jong en oud. Geniet van de Kerst in Museum Swaensteyn en op Hofwijck!

 

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.