Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Lezing Charlotte Kleyn: Eten ten tijde van Constantijn Huygens

13 november 2018
16:00 - 16:45

Tafels beladen met granaatappels, oesters, artisjokken, kalkoenen en specerijen. Pap, wat roggebrood en bier. Wat at men in ten tijde van Constantijn Huygens?

Van overvloed tot calvinistische zuinigheid, stillevens tot kookboeken. Culinair historica Charlotte Kleyn neemt u mee naar de keukens, tafels en moestuinen van de Gouden Eeuw.

CHARLOTTE KLEYN
Charlotte Kleyn is culinair historicus en dito journalist. Zij studeerde Frans en geschiedenis. In Het Parool heeft zij de rubrieken de Smulpaap en Boven tafel. Onlangs verscheen het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland, dat zij schreef samen met haar vader, culinair journalist Onno Kleyn.

JE BENT WAT JE LEEST
Charlotte schreef één van de bijdragen aan het boek Je bent wat je leest, dat zowel leden als niet-leden van de bibliotheek gratis vanaf 1 november kunnen afhalen bij een van de locaties van de Bibliotheek aan de Vliet. Zolang de voorraad strekt.

Deze lezing is een initiatief van twee partners van het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg: Huygens’ Hofwijck en de Bibliotheek aan de Vliet.

Tickets: 
Gratis, wel van tevoren aanmelden via de website van de Bibliotheek aan de Vliet » 

Bekijk meer activiteiten in de Museumagenda van Huygens' Hofwijck >>

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.