Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Dag van het Kasteel

21 Mei 2018
10:00 - 16:00

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg.

Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag  is het museum en de tuin geopend van 10.00-16.00 uur, is er 50% korting op de entree en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven.

Tijdens de rondleidingen en verhalen op zaal worden de verborgen verhalen van Hofwijck verteld. De speurtocht over hondje Geckie brengt je naar zijn favoriete plekjes in de tuin en tijdens het mini-college ontcijfer je het geheimschrift van Constantijn Huygens. 

Op het Voorplein kun je bij de kramen een kroontje of schild versieren, een lekker stukje taart eten en meedoen aan Oudhollandse Spelen. Constantijn én Christiaan Huygens zijn beide aanwezig en ontvangen bezoekers in de Pronkzaal. Ga op de foto als prinses of ridder of versier een cupcake in de Oudhollandse Keuken.Kindertheater Deep Deep speelt tussen 10.30-11.15 uur de voorstelling “Ik wil een ridder zijn!”. Prinses Eleonore en Prinses Salomé spelen hierin de hoofdrol. Salomé wilt eigenlijk liever een stoere ridder zijn dan een prinses en gaat aan de slag om de proeven te doorstaan. Zal het haar lukken om geridderd te worden? Na de voorstelling kan iedereen met de prinsessen op de foto’s en zullen zij in de middag de kinderen schminken. Kom langs en beleef een stralende dag op Hofwijck!

Over de Dag van het Kasteel

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met “Hollands Buiten”: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Deze Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818. 

Over Huygens’ Hofwijck

Hofwijck is één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Op Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens, twee spilfiguren uit die tijd. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens zelf. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam. Christiaan Huygens, de grootste wetenschapper die ons land heeft gekend, woonde en werkte de laatste zeven jaar van zijn leven op Hofwijck. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

Bekijk alle activiteiten in de Museumagenda van Huygens' Hofwijck »

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.