Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Horse Medicine ponykamp: Contact, Communicatie & Lichaamstaal – 7 t/m 12 jaar (zonder overnachting)

28 augustus 2019 - 30 augustus 2019
10:00 - 17:00

Een unieke ervaring voor kinderen om op een respectvolle, natuurlijke, speelse en ontspannen manier met paarden samen te `zijn`, over ze te leren en met ze in beweging te komen.

Spelenderwijs ontwikkelen de kinderen daarbij hun zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.

  • leren over paardengedrag en paardentaal
  • samenzijn met en verzorgen van de `kudde`
  • op een “natuurlijke” manier contact maken en leren omgaan met de pony's en paarden
  • werken en communiceren met de paarden en pony’s vanaf de grond gebaseerd op je lichaamstaal waarbij wederzijds respect, begrip en vertrouwen centraal staan

INHOUD
Op een unieke locatie in de natuur gaan de kinderen gedurende drie dagen aan de slag met de (gevarieerde) kudde pony’s en paarden van Horse Medicine:
- De kinderen verzorgen gedurende 3 dagen de paarden en pony's van de kudde en worden als het ware onderdeel van de kudde!
- We maken op een “natuurlijke” manier contact met de paarden
- We komen met de paarden in beweging en gaan communiceren met de paarden op basis van lichaamstaal: o.a. wandelen, leiden, vrij/los werken, longeren/grondwerk.
- We eten smiddags gezellig samen en naast alle paardenactiviteiten doen we ook nog spelletjes samen en andere leuke dingen!

De nadruk tijdens dit Ponykamp ligt op het werken, samenzijn en contact maken met de paarden en pony's vanaf de grond. We gaan ook een keertje op het paard, maar dit zal voornamelijk in stap zijn/zonder zadel om te werken aan gevoel/balans.

Op deze manier met paarden werken is ontzettend leuk én leerzaam: door de omgang met de paarden vanaf de grond worden de kinderen zelfbewuster, daadkrachtiger en ontwikkelen meer zelfvertrouwen/lichaamsbewustzijn en aarding.

WAAROM PAARDEN?
Paarden verbinden en brengen je in contact met jezelf en de ander. Vanuit hun natuurlijke instinct en als kuddedier willen ze graag samen zijn en samenwerken! Ze zijn duidelijk in hun communicatie maar ook sensitief voor de behoeftes van de ander. Dit zijn waarden die we de kinderen ook willen meegeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

LOCATIE
Deze training vindt plaats op onze privélocatie: Horse Medicine in Stompwijk (Leidschendam)

KOSTEN
De prijs voor deze ponykamp drie-daagse bedraagt 225 euro, dit is inclusief:

  • 3 dagen kamp van 10.00 tot 17.00 uur
  • deskundige begeleiding door gediplomeerde trainer/instructrice/coach
  • professionele privé locatie met geschikte pony’s en paarden
  • 3 dagen lunch, tussendoortjes (gezonde snack) en fruitdrank/thee
  • klein groepje max 6 kinderen

DATA EN TIJDEN
28 t/m 30 augustus van 10.00 tot 17.00 (vroege drop-off evt in overleg)

AANMELDEN & MEER INFORMATIE
Heb je vragen of wil je je kind aanmelden voor het Ponykamp? Neem contact op met Janna: 06-16348455 of janna@horsemedicine.nl

COACH/INSTRUCTRICE
Deze Pony-kamp drie daagse wordt begeleid door Janna de Vries.
Janna werkt als (kinder) paardencoach en instructrice/trainer. Ze heeft jarenlange praktijkervaring in de begeleiding van kinderen en volwassenen met paarden, op het gebied van o.a. communicatie, samenwerking, lichaamstaal, persoonlijke groei en bewustwording.

Janna: “Als jong meisje zat ik niet altijd lekker in mijn vel; nare ervaringen en gepest worden zorgden voor veel onzekerheid/weinig zelfvertrouwen. Toen ik 8 was, kwam ik voor het eerst in contact met paarden en dit heeft heel veel betekend voor mij en mijn ontwikkeling.
Paarden (en ook andere dieren) accepteren je zoals je bent. Bij de paarden voelde ik me welkom en veilig. Dankzij de paarden kreeg ik meer en meer (zelf)vertrouwen, werd ik zelfbewuster, leerde ik grenzen aangeven, mijn eigen weg volgen en samenwerken. Deze ervaring om je met behulp van paarden te ontwikkelen gun ik iedereen!”

Adres: Doctor van Noortstraat 189
Plaats: Stompwijk
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.