Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zomerweek bij Stadstuin Rusthout voor jong en oud

26 augustus 2019 - 1 september 2019

Van maandag 26 augustus t/m zondag 1 september verzorgt Stadstuin Rusthout in Leidschendam weer de inmiddels traditionele Zomerweek.

De stadstuin is dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur en bruisend van de activiteiten voor jong en oud! Dit jaar extra feestelijk omdat de Stadstuin over een nieuw gebouw beschikt dat ook deze week op 30 augustus wordt geopend. Bij slecht weer kunnen de meeste activiteiten nu ook doorgaan.

Sommige workshops of activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd. Nadere informatie vindt u op www.stadstuinrusthout.nl. Om teleurstelling te voorkomen is van te voren opgeven wenselijk voor een aantal activiteiten via info@stadstuinrusthout.nl of op een lijst op de Stadstuin. Maar de natuurspeeltuin, de tuin en het terras zijn ook zonder activiteiten al het bezoeken waard en elke dag zijn er onbeperkt Oudhollandse spelletjes te doen en worden er pannenkoeken gebakken.

De Zomerweek begint maandag 26 augustus om 09.30 uur nog in alle rust met natuurworkshops Kom in balans, met als thema’s rust ruimte, ritme en grenzen door natuurcoach Karlien van Haagen. Graag opgeven bij Karlien (karlien@natuurverbindt.nl of via de Stadstuin. Dit is op  volwassenen gericht, maar voor de kleintjes is er om  11.30 en 15.00 uur poppenkast, waarin weer een paar bekende Stadstuin-dieren meedoen.
En ’s middags vanaf 14.00 uur kunnen kinderen op de sportieve toer gaan: kennismaken met tennis op een echte tennisbaan! De kinderen gaan daarvoor samen naar tennispark Overdam, dat naast Stadstuin Rusthout ligt. 

Dinsdag 27 augustus wordt de creativiteit van de jeugd aangeboord: ‘s morgens van 11.00-12.00 uur kleibeestjes maken met natuurmateriaal door kinderen van 4/5 jaar (max. 8 kinderen) en ’s middags stokpoppen maken met sokken en natuurmaterialen door kinderen van 6-10 jaar (max. 12 kinderen).

Spannend wordt het op woensdag 28 augustus: ’s morgens vanaf 11.00 uur een Nature escape room voor kinderen van 9 tot 13 jaar, en ’s middags vanaf 14.00 uur een bijenworkshop door de imker.

Donderdag 29 augustus wordt weer een creatieve dag voor oud en jong.  ’
s Morgens om 11.00 uur een schilderij maken o.l.v. kunstdocent Helène Doornebal voor volwassenen en kinderen. 
‘s Middags om 14.00 uur de creatieve natuurworkshop Zomerherinneringen door natuurcoach Karlien van Haagen, voor volwassenen (max. 20) en de jeugd vanaf 8 jaar kan creatief worden in de keuken (max. 8 ). En om 11.30 uur en 15.00 uur voor de kleintjes weer poppenkast.

Vrijdag 30 augustus begint om 11.00 uur met de komst van de CompostBakker met zijn compostcircus, voor jong en oud.
’s Middags is voor de Stadstuin een feestelijke mijlpaal: de officiële opening  van het nieuwe gebouw door burgemeester Tigelaar, waarvoor sponsors, donateurs, relaties en natuurlijk alle vrijwilligers van Stadstuin Rusthout zijn uitgenodigd. Niekie Kids Design zorgt voor het feestelijke schminken van de aanwezige kleine gasten.

En dan is de Zomerweek nóg niet voorbij. Zaterdag 31 augustus verzorgt scouting Damherten een leuk spellencircuit voor kinderen van 4 tot 10 jaar van 12.00 tot 15.00 uur.

De afsluiting op zondag blijft nog even een verrassing. Hou daarvoor de website en Facebook van Stadstuin Rusthout in de gaten.

Foto: © Ot Douwes
Adres: Noordsingel 3
Plaats: Leidschendam