Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Velt-ecotuindag bij stadstuin Rusthout

2 juni 2019
11:00 - 17:00

Laat u tijdens de Velt- Ecotuindag op zondag 2 juni van 11.00-17.00 uur inspireren door de ecologische moes-, fruit- en bloementuin.

Geniet van een gezond, ecologisch gazon en leer hoe we dat doen. En wie weet ontdekt u nét dat plantje dat u al jaren zocht. Want de Stadstuin heeft een grote diversiteit aan groenten, kruiden, fruit en bloeiende planten. Ook voor de wilde bijen en andere insecten. Er zijn stekjes en zaden te koop. En honing van de bijen van Stadstuin Rusthout.

Tijdens rondleidingen leert u van de tuinvrijwilligers en kunt u al uw vragen kwijt. Proef van lekkers uit de tuin, zoals rabarbertaart. Gewoon even uitblazen in de tuin of op het terras van Stadstuin Rusthout kan natuurlijk ook, onder het genot van onze biologische sapjes, ijsjes, koffie of thee. En de kinderen kunnen spelen in de natuurspeeltuin of ‘groene’ spelletjes doen. Ons nieuwe bezoekerscentrum is nog niet helemaal klaar, maar dat staat een enthousiaste ontvangst niet in de weg! 

Tijdstippen van de activiteiten:

  • Rondleidingen door Robbert of Klaske: 11.30, 13.30 en 15.00 uur
  • Workshop oorwormenhotel maken met Marian: tussen 14.00 – 15.00 uur.
  • Informatie over onze bloementuin en wilde bijen door Marijke tussen 11.30 – 13.30 uur. 

Er is een stand aanwezig van de Velt-afdeling Den Haag met boeken en folders o.a. over biologische bloembollen. Velt is dé vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Meer dan 17.500 gezinnen zijn intussen aangesloten in België en Nederland. Velt is het kenniscentrum voor ecologie, verenigd in afdelingen en werkgroepen die geregeld lessen en activiteiten organiseren. 

Zie voor het programma www.stadstuinrusthout.nl en meer info: www.velt.nu.

Adres: Noordsingel 3
Plaats: Leidschendam