Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

PJPJ-concert met Yvonne Smeets en Juraj Stanik

13 april 2019
20:00

Yvonne Smeets, zang en Juraj Stanik, piano

‘Grote muzikale artisticiteit en eigenheid’, met deze onderscheiding verliet Yvonne Smeets in 2006 summa cum laude het conservatorium, een jaar eerder won zij de publieksprijs en de tweede prijs op het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. “Timing, improvisatie en originaliteit”, las het juryrapport.

Na een korte carrière als architect koos ze voor de muziek. Een gewezen rockzangeres viel voor de jazz en mengde het met wereldklanken uit Braziliaanse en klassieke muziek. Yvonne zong al tijdens haar zangstudie aan het Koninklijk Conservatorium op het North Sea Jazzfestival 2004 met Kenny Wheeler en de Big Band van het Koninklijk Conservatorium. In 2005 stond zij weer op het North Sea Jazz festival, ditmaal met de Big Band en Frank Tiberi. Hiernaast werkte zij ook in moderne en klassieke muziekprojecten zoals met het Asko ensemble en ensemble Royal.                                                                                               

Momenteel is Yvonne zelf hoofdvakdocent jazz-zang aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium.

Juraj Stanik trad op met veel grote namen uit de nationale en internationale jazzwereld. Juraj toerde met topmusici zoals Benjamin Herman en Ack van Rooijen. Hij is een lyrische creatieve improvisator met een ijzersterke timing. Juraj Stanik is nu hoofddocent jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium.

Wolf Debacker (contrabas) uit Belgie, die in het derde jaar studeert in Den Haag. Een veelzijdige begeleider, naast een swingende beat die een goed gehoor en leesvaardigheid heeft ontwikkeld, en steeds vaker gevraagd wordt in de jazz scene.

Tijn Koenen (1995, druma) is een jonge opkomende drummer in de Nederlandse jazzscene. Hij groeide op in Leiden, waar hij drumlessen volgde bij Martijn Groen en Rob Elsenaar. Momenteel zit Tijn in het laatste jaar van zijn bachelor studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij een grote passie heeft ontwikkeld voor de historie en de ontwikkeling van de jazzmuziek. Tijn wordt daarin begeleidt door Eric Ineke, Stefan Kruger en Felix Schlarmann. Met een frisse en open blik geeft hij zijn eigen invulling aan elke muzikale situatie.

Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten.
Aanvang 20.00 uur.
Entree is € 7,00 per persoon en voor donateurs, sponsors en kinderen tot 18 jaar gratis.
Kaartverkoop aan de zaal.

PJPJ
Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert al meer dan 22 jaar van september tot en met mei maandelijks unieke jazzconcerten en sinds 2016 ook een jazzfestival met studenten en soms met docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Op de website van PJPJ (www.pjpj.nl/agenda) is het jaarprogramma 2018-2019 te vinden.
Of bekijk PJPJ-folder als pdf »
Opnieuw een gevarieerd programma met jazz-studenten (en docenten) van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.  

Adres: Prinses Marijkelaan 4
Plaats: Voorschoten