Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Zondagochtend: College op Hofwijck

10 maart 2019
10:30 - 12:00

Zondagochtend: college op Hofwijck

Hofwijck is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Zondag 10 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege. Dat is een speciale ontvangst met koffie en thee waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, u tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Klassiek college
Tijdens het zondagochtendcollege wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Programma Zondag 10 maart

10.30 - 11.00 uur       
Inloop met koffie en  in de Oudhollandse keuken

11.00 – 12.00 uur      
College in de Pronkzaal

12.00 uur                   
Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

Aanmelden
De kaarten voor dit zondagochtendcollege kosten € 7,50. Dat is inclusief koffie/thee en de bezichtiging van het museum achteraf.  Met een Museumkaart betaalt u slechts € 2,50.
Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, of door te bellen met 070 387 2311.

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.