Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Ronald en Ronald Lindgreen

19 januari 2019 - 10 maart 2019

Samen met Museum Swaensteyn presenteert de Kunstuitleen vanaf 19 januari t/m 10 maart het werk van Ronald Lindgreen en zijn kleinzoon Ronald Aleksander Lindgreen.

Het werk in de Kunstuitleen is, als aanvulling op het werk in het museum, voor verkoop en uitleen beschikbaar!

De Voorburgse kunstenaar Ronald Lindgreen (1916-1999) bouwde tijdens zijn leven een groot oeuvre op. Lindgreen werd geboren in Indonesië en in zijn werk zijn dan ook regelmatig Aziatische elementen terug te vinden. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarna les aan de Nieuwe Kunstschool in Amsterdam onder leiding van Paul Citroen. Het werk van Lindgreen laat vaak een open structuur zien met een wat mysterieuze sfeer. Voor hem waren niet de afzonderlijke details het belangrijkste, maar de harmonie van het geheel. 
De tentoonstelling Ronald & Ronald Lindgreen toont de verschillende stijlperiodes en de vele materialen waarmee Lindgreen werkte. Deze tentoonstelling vormt een dubbelpresentatie met het werk van Ronald Lindgreen en de kleurrijke aquarellen van zijn kleinzoon, Ronald Aleksander Lindgreen.

Ronald Aleksander Lindgreen volgde zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en woont en werkt in Zagorje, Kroatië. De tentoonstelling is te zien zijn t/m 10 maart 2019.

Openingstijden:

Donderdag: 11:00 – 17:00 
Vrijdag: 11:00 – 17:00
Zaterdag: 11:00 – 17:00
+ 1ste donderdag van de maand 19:00 – 21:00

Adres: Herenstraat 92
Plaats: Voorburg