Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Poëzieavond en prijsuitreiking Dichtwedstrijd 'Dichter op Hofwijck'

5 februari 2019

Op dinsdag 5 februari is er op Hofwijck een feestelijke poëzieavond met muziek en natuurlijk veel gedichten.

Tijdens deze avond worden ook de prijswinnaars van de dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck bekend gemaakt.

Dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck  
Dichter op Hofwijck sluit zoals altijd aan bij het thema en motto van de landelijke Poëzieweek. Het thema van de Poëzieweek was ditmaal 'Vrijheid', het motto 'Zonder handen, zonder tanden'. Dat diende dus het uitgangspunt te zijn voor het gedicht. Daarnaast was het ook toegestaan zich te laten inspireren door de buitenplaats Hofwijck of Constantijn en Christiaan Huygens. 

Deskundige jury
De jury staat onder voorzitterschap van Ad Leerintveld, voormalig conservator bij de Koninklijke Bibliotheek en Huygenskenner. Hij wordt bijgestaan door Frans R.E. Blom, universitair docent Gouden Eeuw aan de UvA; Arno Kuipers, collectiespecialist bij de Koninklijke Bibliotheek; Wilma der Weduwe, vrijwilliger Huygens' Hofwijck en Harm Smit, directeur Bibliotheek aan de Vliet.

Twee prijscategorieën
Er zijn twee prijscategorieën: de juryprijs en de publieksprijs. Een deskundige vakjury bekijkt alle gedichten en kiest een winnaar, een tweede en derde prijswinnaar. Daarnaast is er een publieksprijs. Het publiek kan een winnaar aanwijzen uit de shortlist, twintig door de jury geselecteerde gedichten.

Deze shortlist zal vanaf 19 januari te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck en als poëzieroute in het Huygenskwartier Voorburg.

Om mee te stemmen voor de publieksprijs, stuurt u een mailtje naar dichter@hofwijck.nl, waarin u het nummer van het gedicht van uw voorkeur noemt.

U kan slechts één keer uw stem uitbrengen.

Meer informatie »

Bekijk meer activiteiten in de Museumagenda van Huygens' Hofwijck »

Adres: Westeinde 2a,
Plaats: Voorburg
Telefoon: (070) 387 2311
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.