Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Lunchconcert: Strijktrio Europa en Vrienden

19 februari 2019
12:30

Het concert wordt gespeeld door het Strijktrio Europa aangevuld met de bevriende musici Len Bielars op contrabas en Jonathan Waleson op piano. 

De leden van het trio delen de liefde voor het strijktrio; een bijzondere en intieme samenspelvorm, waarvoor prachtig repertoire is geschreven.

Ook gaat het trio graag samenwerkingen aan met bevriende musici om een nog breder repertoire te kunnen uitvoeren. Naast Strijktrio Europa kunt u hen regelmatig tegenkomen bij diverse ensembles en beroepsorkesten. 
 
Strijktrio Europa en Vrienden:
  • Marieke de Bruijn- viool
  • Mark Mulder- altviool
  • Jozien Jansen- cello
  • Len Bielars- contrabas
  • Jonathan Waleson- piano.
Het volgende programma wordt gespeeld:  
Franz Schubert, pianokwintet in A groot, 'Forellen' (- Andante, - Scherzo, presto, - Thema met variaties, andantino, - Finale, allegro giusto).
 
Over het 'Forellen' pianokwintet: Franz Schubert componeerde zijn Pianokwintet in A, dat beroemd en populair werd onder de naam Forellenkwintet, in de zomermaanden van 1819, hij was toen 22, voor een stel amateur-musici in het stadje Steyr in Ober Osterreich dat aan het riviertje Enns ligt en toen bekend stond als ideaal plekje voor het vissen op forel. Daarom baseerde hij het derde deel, een variatiereeks, op zijn eerder ontstane lied 'Die Forelle'. Zo ontstond één van de zonnigste werken uit het hele kamermuziek repertoire.

KAARTJES (inclusief koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling)

  • Eenheidsprijs € 8,00

De ‘lunch’ in lunchconcerten.
De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. Zoals gewoonlijk kunt u bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.

Meer informatie en kaartverkoop »

Adres: Burg. Feithplein 95
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070 3871168 (kassa)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.