Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Kerst met kaarsengieten en kinderfeest

15 december 2018
11:00 - 16:00

Kerst wordt dit jaar uitgebreid gevierd in Polder Essesteijn. Dat gebeurt met kaarsen gieten, een kinderfeest en een kerststal.

Het begint allemaal met kaarsengieten in de kinderboerderij aan het Essepad in Voorburg. Onder leiding van Hanneke van Rooijen kan jong en oud zaterdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur zelf aan de slag. De zelf gegoten kaarsen kosten €2,00 per ons. Men kan kiezen uit ruim 30 verschillende vormen.

Vervolgens is er woensdagmiddag 19 december een groot kinderfeest in de kinderboerderij en de aangrenzende ruimte van Kindercentrum Ziezoo. Dat duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De kinderen gaan onder begeleiding onder meer koekjes versieren en een kerstlicht maken. De kerstman en kerstvrouw komen ook. Dan wordt er gezonden en gedanst. Meedoen is gratis.

Beide dagen is er in Molen de Vlieger, tegenover de kinderboerderij, een prachtige kerststal te zien. Molenaar Bram Zonderop zet de deur wijd open, zodat iedereen een kijkje kan nemen.  Partycentrum Dekkershoeve zorgt voor lekkernijen en warme chocolademelk. De cliënten van Stichting Middin zorgen ervoor dat in en om de kinderboerderij een gezellige kerstsfeer is.

Adres: Essepad 8
Plaats: Voorburg