Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Huygenskwartier maakt zich op voor kerstfeest

7 november 2018
00:00 - 00:45

Het Huygenskwartier in Voorburg raakt in sneltreintempo in kerststemming. Op vrijdag 7 december worden aan het eind van de middag de lichtjes ontstoken in de kerstboom bij de Oude Kerk.

Dat gebeurt met samenzang en glühwein. Na afloop is er in de kerk een gratis toegankelijk concert. Ook de musea Swaensteyn en Hofwijck openen die dag hun kerst tentoonstellingen Drie Koningen en Oude en Antieke Kerstversiering.

In Museum Swaensteyn kan men terecht voor het geliefde verhaal over de Drie Koningen en wordt stil gestaan bij het Driekoningenfeest. Hofwijck zal geheel in stijl de presentatie Oude en Antieke Kerstversiering tonen. Hierbij worden enkele nog niet eerder getoonde kerstversieringen op zaal gepresenteerd, zoals reflectorballen, geborduurde ansichtkaarten, kerstboomkettingen en meer. De tentoonstellingen zijn te zien vanaf 8 december tot en met 13 januari. Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende lezingen, instap rondleidingen en workshops georganiseerd. Er is een randprogrammering voor jong en oud. Op 16, 23, 26 en 30 december en 6 januari geven Meindert Marijs en Cees Nijgh de lezing: ‘Drie Koningen afbeeldingen in getijdenboeken’ in Museum Swaensteyn. De lezing is tussen 14.30-15.00 uur in de achterste zaal, aanmelden is niet nodig.

Bron: Vlietnieuws
Adres: herenstraat
Plaats: voorburg