Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Uniek Jazzconcert bij PJPJ in Voorschoten

8 december 2018
20:00

Uniek jazzconcert 8 december 2018 bij PJPJ in Cultureel Centrum Voorschoten

Op zaterdagavond 8 december 2018 vindt om 20.00 uur een speciaal jazzconcert plaats in Voorschoten.  Podium Jong Professionals Jazz programmeert dit seizoen concerten van topniveau met jong en oud jazztalent vanwege het 25-jarig bestaan van de jazzstichting!

Dit concert wordt opgedragen aan de te jong overleden saxofonist Michael Brecker (USA) 1949-2007. In navolging van Miles Davis - die rond 1970 begon met de introductie van elektronische instrumenten in de jazz- baarde Brecker opzien met eerst de band ‘Dreams’ in 1973, met de jazzrockformatie ‘The Brecker Brothers’ en later met de formatie ‘Steps’, die hij samen met vibrafonist Mike Mainieri oprichtte in 1978. In deze jaren zoekt de jazzscene naar vernieuwing en ontstaat een fusie van jazz met rockmuziekinvloeden! Ook de groep ‘Weather Report’ heeft grote invloed met diens musici (o.a. bassist Jaco Pastorius) en musici uit de band van Miles Davis (zoals pianist Herbie Hancock) waar een intensieve samenwerking met Michael Brecker uit ontstond!     

Rijzende ster en jong Italiaans talent in de internationale scene Claudio Jr De Rosa (schitterde dit jaar met zijn eigen kwartet op het North Sea Jazzfestival!) zal de saxofoon ter hand nemen. In 2015 won Claudio al de Leiden Jazz Award en prijzen in Italië! Hij studeerde 2 jaar geleden af aan het Koninklijk Conservatorium. Het begeleidende trio bestaat uit: bassist en jong talent Simon Kalker; die heden aan het Koninklijk Conservatorium studeert, en oudgedienden René ten Cate op vibrafoon (speelde met de top in Nederland waaronder de befaamde ‘Skymasters’ op radio en TV) en Tjeerd Klapwijk (docent drums en freelance drummer), tevens voorzitter van PJPJ.

Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten.
Aanvang 20.00 uur.
Entree is € 7,00 per persoon en voor donateurs, sponsors en kinderen tot 18 jaar gratis.
Kaartverkoop aan de zaal.

PJPJ
Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert al meer dan 22 jaar van september tot en met mei maandelijks unieke jazzconcerten en sinds 2016 ook een jazzfestival met studenten en soms met docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Op de website van PJPJ (www.pjpj.nl/agenda) is het jaarprogramma 2018-2019 te vinden.
Of bekijk PJPJ-folder als pdf »
Opnieuw een gevarieerd programma met jazz-studenten (en docenten) van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.  

Adres: Prinses Marijkelaan 4
Plaats: Voorschoten