Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Lichtjesavond in het Huygenskwartier

24 december 2018
17:00 - 21:00

De traditionele lichtjesavond in het Huygenskwartier wordt ook dit jaar gehouden op maandag 24 december. Een avond die altijd veel bezoekers naar dit historisch stukje Voorburg trekt.

Alle versierde etalages, historische gevels en gezellige straatjes worden verlicht door duizenden kaarsjes. De twee kerken in het gebied, de Franse Kerk en de Oude Kerk, zetten de deuren open. In de kerken is koorzang en orgelmuziek. Maar ook op straat is er volop entertainment voor jong en oud.

Maak een ronde langs verlichte etalages, drink warme chocolademelk of glühwein met lekkere hapjes, luister in de Oude Kerk naar een prachtig koor of bezoek het feestelijk verlichte Hofwijck.

Huygens' Hofwijck
Vanavond is het museum geopend van 17.00-21.00 uur voor publiek en is de tuin sprookjesachtig verlicht. De tuin is gratis toegankelijk en voor het huis krijgt met 50% korting om o.a. de tentoonstelling "Oude en Antieke Kerstversiering" te bewonderen. Tussen 17.30-20.30 zingen de Christmas Carols de sterren van de hemel en ben je met een glas Glühwein in de hand helemaal in kerstsfeer.

Bereikbaarheid
Vlak naast het centrum is Station Voorburg gevestigd met alle verbindingen van het openbaar vervoer. Bij Westvliet  fitness- en racketclub, Westvlietweg 55 te Den Haag is een groot parkeerterrein waar de bezoekers van 't historisch centrum Voorburg gratis kunnen parkeren. Wanneer u de Westvlietweg oversteekt en lopend over de Kerkbrug gaat, dan komt u direct in het oude centrum terecht.

 

Adres: herenstraat
Plaats: voorburg