Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Horse Medicine ponykamp: Contact, Communicatie & Lichaamstaal – 7 t/m 12 jaar (zonder overnachting)

24 Oktober 2018 - 26 Oktober 2018
09:30 - 16:30

Leren over paardengedrag en de paardentaal, op een “natuurlijke” manier contact maken en leren omgaan met en het verzorgen van paarden. Leer werken en communiceren met de paarden en pony’s vanaf de grond gebaseerd op je lichaamstaal waarbij wederzijds respect, begrip en vertrouwen centraal staan.

Deze ponykamp 3-daagse biedt een unieke ervaring voor kinderen om op een andere, natuurlijke manier met paarden te leren omgaan en tegelijkertijd meer (zelf)bewustzijn te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Inhoud
Op een unieke locatie in de natuur gaan de kinderen gedurende drie dagen aan de slag met de (gevarieerde) kudde pony’s en paarden van Horse Medicine: op een “natuurlijke” manier contact maken, verzorgen, samenzijn, samenwerken en communiceren met de paarden op basis van lichaamstaal: wandelen, leiden, vrij/los werken, longeren/grondwerk.

We gaan ook een aantal keer rijden (zonder zadel (voornamelijk stap- leren zitten/voelen/balans). Echter de nadruk ligt op het werken vanaf de grond met de paarden. Kinderen leren spelenderwijs met de paarden werken en omgaan.

Op deze manier met paarden werken is ontzettend leuk én leerzaam: door de omgang met de paarden vanaf de grond worden de kinderen zelfbewuster, daadkrachtiger en ontwikkelen meer zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn.

Waarom paarden?
Paarden verbinden en brengen je in contact met jezelf en de ander. Vanuit hun natuurlijke instinct en als kuddedier willen ze graag samen zijn en samen werken! Ze zijn duidelijk in hun communicatie maar ook sensitief voor de behoeftes van de ander. Dit zijn waarden die we de kinderen ook willen meegeven.

Kosten
De prijs voor deze ponykamp drie-daagse bedraagt 235 euro, dit is inclusief:

  • 3 dagen kamp van 9.30 tot 16.30
  • deskundige begeleiding door gediplomeerde trainer/instructrice/coach
  • professionele privé locatie met geschikte pony’s en paarden
  • 3 dagen lunch, tussendoortjes (gezonde snack) en fruitdrank/thee
  • klein groepje +/- 6 kinderen

Data en tijden
Dit ponykamp vindt plaats in de herfstvakantie van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 oktober van 9.30 tot 16.30

Adres: Doctor van Noortstraat 189
Plaats: Stompwijk
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.