Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Voorburgse Rondgang in het Huygenskwartier

6 Oktober 2018
10:00 - 17:00

Ook dit jaar zal het Huygenskwartier weer gevuld worden met kunst. Op 6 oktober vindt hier voor de vierde keer het kleinschalige kunstfestival “De Voorburgse Rondgang” plaats.

Dit jaar staat dit kunstenfestival in het teken van dieren!

Voorafgaand aan het festival wordt de wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars; “teken of schilder de Voorburgse Vogel”. Een professionele jury zal op 6 oktober om 15.00 uur de winnaars bekend maken in museum Swaensteyn. Alle inzendingen worden op 6 oktober geëxposeerd in de etalages van de winkels in het Huygens Kwartier.

Alle galeries en kunstinstellingen uit het Huygenskwartier treden naar buiten en laten zien wat ze in huis hebben. Naast beeldende kunst is er ook muziek en een kinderkunstproject. Tevens kun je zelf kunst maken door mee te doen met workshops voor jong en oud.

De straat zal daarnaast gevuld zijn met tientallen piepkleine mobiele galeries! Hier tonen zowel gevestigde als beginnend kunstenaars en illustratoren hun werk. Je kunt er kunst kopen maar ook kaarten en kleine cadeauartikelen. Sommige kunstenaars maken in de mobiele galerie ter plekke een kunstwerk.

Kortom, de hele straat is op 6 oktober 2018 één grote kunstgalerie!

Dit mooie kunstenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door:

- Vlietgemeenschapsfonds
- Ondernemersfonds Huygenskwartier
- Rabobank 
- Fonds 1818
- Gemeente Leidschendam-Voorburg
- Stichting Beeldende Kunst Voorburg

Het programma van de dag is te vinden op de website: www.voorburgserondgang.nl

 

 

Adres: herenstraat
Plaats: voorburg