Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Taalcafé Rijswijk

28 juni 2018
10:30 - 11:30

De Nederlandse taal is een moeilijke taal. U leert de taal pas echt goed als u oefent met het spreken en luisteren ervan.

Ervaart u problemen met het spreken van de Nederlandse taal? Of wilt u kennis maken met mensen uit andere culturen en hen helpen bij de spreekvaardigheid? Kom dan naar het Taalcafé!

In het Taalcafé kan iedereen terecht die de Nederlandse taal beter wil leren spreken. Iedere bijeenkomst komt er een onderwerp aan bod. Bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs of de Nederlandse Cultuur. Het Taalcafé is geen cursus, maar een ontmoetingsplek waar Nederlands- en anderstaligen op een prettige, informele manier gratis kunt oefenen met Nederlands spreken en ernaar luisteren. 


The Dutch language can be hard to understand. You will learn the language better by practicing your speech and hear. 

Do you want to improve the Dutch language? Or do you want to meet people from other cultures and help them with speaking Dutch? Join us at Taalcafé Rijswijk!

At Taalcafé Rijswijk we welcome everyone who wants to improve the Dutch language. At each meeting we will discuss subjects like healthcare, education or the Dutch culture. Taalcafé is not a course, but a place to meet people and practice the Dutch language in an informal way for free.

Het taalcafé wordt gehouden in Wijkcentrum Stervoorde en in de bibliotheek in Rijswijk.
 
U bent welkom op de volgende data :
 
Bibliotheek Rijswijk - donderdag 10:30 - 11:30 uur
  • 30 augustus
  • 27 september
  • 25 oktober
  • 29 november
  • 20 december

Wijkcentrum Stervoorde - dinsdag 15:00 - 16:30 uur

  • 11 september
  • 23 oktober
  • 13 november
  • 4 december

Leren over paardengedrag en de paardentaal, op een “natuurlijke” manier contact maken en leren omgaan met en het verzorgen van paarden. Leer werken en communiceren met de paarden en pony’s vanaf de grond gebaseerd op je lichaamstaal waarbij wederzijds respect, begrip en vertrouwen centraal staan.

Deze ponykamp 3-daagse biedt een unieke ervaring voor kinderen om op een andere, natuurlijke manier met paarden te leren omgaan en tegelijkertijd meer (zelf)bewustzijn te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen.

Inhoud
Op een unieke locatie in de natuur gaan de kinderen gedurende drie dagen aan de slag met de (gevarieerde) kudde pony’s en paarden van Horse Medicine: op een “natuurlijke” manier contact maken, verzorgen, samenzijn, samenwerken en communiceren met de paarden op basis van lichaamstaal: wandelen, leiden, vrij/los werken, longeren/grondwerk.

We gaan ook een aantal keer rijden (zonder zadel (voornamelijk stap- leren zitten/voelen/balans). Echter de nadruk ligt op het werken vanaf de grond met de paarden. Kinderen leren spelenderwijs met de paarden werken en omgaan.

Op deze manier met paarden werken is ontzettend leuk én leerzaam: door de omgang met de paarden vanaf de grond worden de kinderen zelfbewuster, daadkrachtiger en ontwikkelen meer zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn.

Waarom paarden?
Paarden verbinden en brengen je in contact met jezelf en de ander. Vanuit hun natuurlijke instinct en als kuddedier willen ze graag samen zijn en samen werken! Ze zijn duidelijk in hun communicatie maar ook sensitief voor de behoeftes van de ander. Dit zijn waarden die we de kinderen ook willen meegeven.

Kosten
De prijs voor deze ponykamp drie-daagse bedraagt 235 euro, dit is inclusief:

– 3 dagen kamp van 9.30 tot 16.30
– deskundige begeleiding door gediplomeerde trainer/instructrice/coach
– professionele privé locatie met geschikte pony’s en paarden
– 3 dagen lunch, tussendoortjes (gezonde snack) en fruitdrank/thee
– klein groepje +/- 6 kinderen

Data en tijden
15 tot en met 17 augustus 2018 van 9.30 tot 16.30

Adres: Generaal Eisenhowerplein 101
Plaats: Rijswijk