Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Florence Foto Studio 60+ nr. 1 (basis)

11 juli 2018 - 8 augustus 2018
11:00 - 12:30

Florence Actief biedt in samenwerking met de bibliotheek opnieuw Florence Foto Studio nr. 1 aan.

DIGITALE FOTOGRAFIE EN FOTOBEWERKING  VOOR 60+ (BASIS)

Vanwege het grote succes van de vorige series, geeft Ruud van den Houte opnieuw de cursus 'Digitale fotografie en fotobewerking voor beginners' in de bibliotheek in Voorburg.

Deze cursus start op woensdag 11 juli.

Dat betekent dat actieve 60-plussers die van fotograferen houden en die de eerdere cursussen gemist hebben, nu alsnog in Voorburg kunnen meedoen aan een leuke en leerzame activiteit.

In 5 lessen leert u de basis van digitale fotografie en fotobewerking, onder andere uw camera goed instellen, goed leren kijken, beeldopbouw/compositie, foto's overzetten op uw laptop, tablet of in de cloud. En hoe u met daglicht en achtergrondkarton een portretstudio kunt maken.

We gaan iedere les oefenen met een fototechniek en u krijgt een uitdagende foto-opdracht mee naar huis, die we tijdens de les bespreken. Na deze cursus kent u de mogelijkheden van uw camera, weet u hoe u licht kan gebruiken en bent u een betere fotograaf geworden.

GEDEELDE INTERESSE

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

RUUD VAN DEN HOUTE

Docent Ruud van den Houte doorliep de School voor Fotografie Den Haag en Nederlandse Filmacademie Amsterdam in de 80-er jaren. Fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl, Muziekkrant Oor), zakenbladen (o.a. Management Team) en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus (o.a. The Mediaplantation & Linkt Media). Werkte in de 90-er jaren als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. Gaf fotografiecursussen op TU Delft Sport&Cultuur en het Koorenhuis. Startte in januari 2016 met Ruud Hennequin Fotocursus Ruud&Ruud Den Haag. Geeft les in het oude Koorenhuis gebouw (Prins27).

DATUM -LOCATIE - TIJD - PRIJS

  • woensdag 11, 18, 25 juli, 1 en 8 augustus 2018 in de bibliotheek in Voorburg
    van 11:00 - 12:30 uur
  • Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00
  • Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les. Dit mag ook een smartphone- of tablet camera zijn.
    Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Meer informatie en kaartverkoop »

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in alle locaties van de Bibliotheek aan de Vliet. Aan de zaal is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas.

Adres: Koningin Julianalaan 257
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070-2400250
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.