Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Velt-ecotuindag bij stadstuin Rusthout

3 juni 2018
11:00 - 17:00

Stadstuin Rusthout neemt op zondag 3 juni deel aan de Veltecotuindagen.

Deze ecologisch beheerde tuin is gelegen aan de Noordsingel 3 in Leidschendam.

Tussen 11.00 en 17.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op ecologisch wijze. Of gewoon eens een kijkje wil nemen in deze groene parel.

Stadstuin Rusthout is geen onbekende meer in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Veel (groot)ouders met kinderen en liefhebbers van een groene omgeving weten de weg te vinden.

Deze zondag staat centraal hoe en waarom de vrijwilligers in de Stadstuin de tuin ecologisch onderhouden. Er worden groenten verbouwd - in moestuin en vierkante meter tuintjes -, kruiden, fruit, bloemen voor bijen en ander insecten, er is een kas en een bijenstal. En natuurlijk het terras, kleine boerderijdieren en de natuurspeeltuin.

Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen en er worden ecologische tips en trucs met de bezoekers gedeeld. Zodat je kunt leren hoe je, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, tuiniert met respect voor mens en dier. Ook zijn er zaden en stekken van eigen tuin verkrijgbaar.

En er is een informatiestand van Velt, de vereniging die ecologische leven en tuinieren stimuleert en ondersteunt. Zie voor het programma www.stadstuinrusthout.nl en meer info: www.ecotuindagen.nu, of www.velt.nu.

Adres: Noordsingel 3
Plaats: Leidschendam