Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Florence Foto Studio 60+ nr. 3 (gevorderd) voor 60+

6 juni 2018 - 4 juli 2018
13:30 - 15:00

In samenwerking met de bibliotheek biedt Florence Actief een nieuwe cursus digitale fotografie aan: Florence Foto Studio nr. 3.

DIGITALE FOTOGRAFIE EN FOTOBEWERKING VOOR 60+ (GEVORDERD)

Door de eerdere cursussen van Florence Foto Studio weet u nu waar het in fotografie om draait en hoe u uw camera kunt instellen. Ook weet u waar sluitertijd, diafragma, ISO en witbalans goed voor zijn en dat het lezen van het licht belangrijk is.

In 5 lessen gaat u zich verder verdiepen in de inhoudelijke kant van fotografie. U maakt kennis met verschillende soorten fotografiestijlen en u werkt aan eigen persoonlijke fotoserie.

De vierde les vind plaats op locatie, in en rondom Museum Beelden aan Zee. We bezoeken daar o.a. een fototentoonstelling en gaan buiten een foto-opdracht uitvoeren.

Na deze cursus hebt u uw eigen fotografiestijl verder ontwikkelt.

GEDEELDE INTERESSE

“Iemand hoeft geen fotograaf te zijn om zich voor de Florence Foto Studio op te geven”, vertelt Ruud. “Je moet alleen van fotograferen houden. Of je nu fotografeert met een professionele camera of met een smartphone, dat maakt niet uit. Het gaat om de gedeelde interesse.” Los van het fotograferen is de Florence Foto Studio volgens Ruud een heel sociaal gebeuren. “Ik geef deze cursus ook in Den Haag en Rijswijk en ik zie deelnemers elkaar helpen en gezellig met elkaar praten. Dat hoort er natuurlijk ook bij.”

RUUD VAN DEN HOUTE

Docent Ruud van den Houte doorliep de School voor Fotografie Den Haag en Nederlandse Filmacademie Amsterdam in de 80-er jaren. Fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl, Muziekkrant Oor), zakenbladen (o.a. Management Team) en doet regelmatig foto-opdrachten voor reclamebureaus (o.a. The Mediaplantation & Linkt Media). Werkte in de 90-er jaren als cameraman, camera-assistent en belichter voor speelfilms en televisie. Gaf fotografiecursussen op TU Delft Sport&Cultuur en het Koorenhuis. Startte in januari 2016 met Ruud Hennequin Fotocursus Ruud&Ruud Den Haag. Geeft les in het oude Koorenhuis gebouw (Prins27).

DATUM - TIJD - LOCATIE - PRIJS

Start in juni én juli 2018

De eerste vervolgserie van Florence Foto Studio vindt plaats vanaf 6 juni. 

  • Wanneer: woensdag 6 ,13, 20, 27 juni en 4 juli 2018
  • Hoe laat: van 13:30 - 15:00 uur
  • Prijs per kaartje: leden € 35,00 | niet-leden € 45,00
  • Let op: Neem uw eigen digitale camera mee naar les.
    Een laptop is handig, maar niet verplicht.

Meer informatie en kaartverkoop »

Als u geen gebruik maakt van internetbankieren, dan kunt u vooraf een kaartje kopen in alle locaties van de Bibliotheek aan de Vliet. Aan de zaal is het alleen nog mogelijk om kaartjes te kopen zolang de voorraad strekt.

LET OP: U kunt in de bibliotheek alleen betalen met uw pinpas of met het tegoed op uw bibliotheekpas.

Adres: Koningin Julianalaan 257
Plaats: Voorburg
Telefoon: 070-2400250
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.