Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Toen Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Meditatie voor mannen, zweverig? (iedere vrijdag)

9 maart 2018 - 6 juli 2018
17:30 - 18:30

Zweverig? Juist niet! Het is met beide voeten op de grond.

Mannen wagen het niet om te gaan mediteren of oefeningen te doen die helpen om je te ontspannen. Ik ben geen watje? Toch komen steeds meer mannen ervoor uit dat mediteren een van hun dagelijkse bezigheden is, om hun hoofd leeg te maken na een lange werkdag.

Onlangs zag ik nog het programma van het beroemde advocaten kantoor Meijering Van Kleef Ficq en vd Werf waarin Advocaat Meijering ruiterlijk ervoor uitkwam dat hij dagelijks in de natuur te vinden was om zich terug te trekken en te mediteren.

Hoofd leegmaken?
Dat is het nou juist, dat hoeft helemaal niet. Het is onmogelijk om je hoofd leeg te maken maar het is wel mogelijk om al de gedachten te laten gaan en komen en ze te zien als ‘ het zijn maar mijn eigen gedachten’. Heel de Mindfullness techniek van John Kabat Zinn is hierop gebaseerd. Een eeuwenoude levensfilosofie, namelijk het Boeddhisme, ligt hieraan ten grondslag.

Ontspannen
Mijn focus ligt in eerste instantie op de ontspanning in de meest brede zin van het woord. Aan de hand van een uitgebreide ontspanningsoefening wordt je je bewust van lichamelijke sensaties en hersenactiviteit. Na verloop van tijd wordt de geest rustig en ontspant het lichaam zich. Vanuit die ontspanning is de gang naar mediteren snel gemaakt. In een besloten sfeer en ongedwongen richt ik mijn meditaties op dat wat nodig is in het Moment van NU. Na twaalf jaar ervaring te hebben met meditatietraining vind ik dit de leukste manier om met groepen om te gaan.

Keiharde feiten over de werking van mediteren, OK…..hier komen ze dan!

De Fysiologische voordelen van mediteren en wetenschappelijk bewezen zijn
Door meditatie verlaag je je zuurstof gebruik en wordt de ademhalingsfrequentie lager. De bloeddoorstroming neemt toe en de hartslag wordt rustiger. Je kunt meer, het vermindert stress aanvallen, het verlaagt de spierspanning en helpt bij chronische ziekte zoals allergieën, artritis etc. Ook helpt het bij de opbouw van het immuunsysteem en het verlaagt emotionele kwellingen. Het verbetert de energie, kracht en opgewektheid. Om nog maar niet te spreken over de psychologische voordelen van mediteren zoals opbouw van zelfvertrouwen, toename van serotonine wat betere slaap bevorder en het helpt je focussen en concentreren. Daarnaast kan het helpen bij het oplossen van fobieën en angsten en helpt het je gedachten te controleren en te zien als alleen maar gedachten. Het geeft duidelijk toename in creativiteit.

Overtuigd?
Vanaf 9 maart 2018 start ik een mannenmeditatie groep. Na het werk op vrijdag van 18:30 tot 19:30 uur ontspannen om vervolgens klaar te zijn voor het weekend.

Ik zie je graag!

Startdatum: vrijdag 9 maart 2018, elke vrijdag
Aanmelden is noodzakelijk vanwege beschikbare ruimte.
Tijd: 17:30 tot 18:30 uur
Kosten: € 12,50 per les of 10-rittenkaart voor € 100,-
Locatie: Vlietweg 14, Leidschendam
Aanmelden via: Petra Lavooy
 
 
Locatie: VOEL JE WEL
Adres: Vlietweg 14
Plaats: Leidschendam
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.